The Seaweed Company

Zeewier is een unieke onaangeroerde hulpbron met veel waardevolle toepassingen, van voedsel tot brandstof en zelfs farmaceutische producten. The Seaweed Company implementeert regeneratieve CO2-reducerende concepten, producten en toepassingen over de hele wereld. 

The Seaweed Company is samen met andere partijen bezig met het ontwikkelen van zeewier groeisystemen in de Noordzee. Een aantal netten ligt in het testgebied van de North Sea Farmers, midden in de Proeftuin op de Noordzee. 

Uit de ervaring van afgelopen twee jaar is gebleken dat de oogstmachine aanpassingen nodig heeft om de oogst te optimaliseren. Binnen dit project worden deze aanpassingen uitgevoerd om de oogst die gepland staat in 2022 zo leerzaam mogelijk te laten zijn.  

Vervolgens worden enkele van de netten naar Scheveningen getransporteerd en daar door de oogstmachine gehaald. Daarbij is er meer handelingsvrijheid en is er minder invloed van wind en golven. Daarnaast hoopt The Seaweed Company een aantal netten offshore door de oogstmachine te halen, dus drijvend op zee. Dit laatste met het doel om te testen en demonstreren dat dat daar kan, omdat in de toekomst het oogsten van zeewier op locatie het meest efficiënt zal zijn.