Lobster Robotics

Het doel van Lobster Innovations is om oceaanonderzoek toegankelijker te maken. Met een back-to-basic aanpak gecombineerd met innovativiteit ontwikkelt Lobster Innovations een serie diepzee robotics welke onder water taken kunnen uitvoeren zonder dat deze aangestuurd worden door een operator.

Lobster Innovations heeft een prototype ontwikkeld welke onder water foto’s kan maken en metingen kan verrichten. Vanaf het begin van de ontwikkelingen van de apparatuur is rekening gehouden dat het geschikt is voor massa productie waardoor de kosten laag gehouden kunnen worden.

De doelstelling van dit project is om end-to-end testen uit te voeren van het innovatieve robotica mapping systeem.

Aan onderstaande activiteiten zal in de komende periode gewerkt worden:

  • Ontwikkeling van een robot data log en opslag systeem
  • Ontwikkelen van nieuwe hardware om GPS en locatie communicatie tot 10km mogelijk te maken.

In de Proeftuin op de Noordzee zullen een aantal testen gedaan worden om de mapping technologie te kunnen evalueren en het valideren van de operationele processen.

Het project zal afgesloten worden met een serie testen in de Proeftuin op de Noordzee om de prestaties van de Lobster Scout en het hulpapparatuur te evalueren.

Een belangrijk uitgangspunt van Lobster Innovations is om samen te werken met andere partijen tijdens het testen om zo meerwaarde te creëren van de testen zelf.