Proeftuin op de Noordzee in het nieuws

7-4-2019
Svašek Hydraulics is gisteren samen met KPN en de ribschool de Noordzee opgegaan om de connectiviteit in de Proeftuin op de Noordzee te meten.


Voor de kust van Den Haag komt een testgebied, waar wetenschappers, overheden, bedrijven en andere organisaties op open zee allerlei onderzoeken kunnen doen en technologische innovaties kunnen testen. Dat is de media niet ontgaan. Zie hieronder een greep uit de diverse media berichten.


Sailing; Innovate to attract

Op woensdagmiddag 27 juni vond het unieke netwerkevent “sailing; innovate to attract” plaats. Op een unieke locatie, midden in de finishweek van de Volvo Ocean Race, gaven de consortium partijen het startsein voor het project Proeftuin op de Noordzee. Op een levendige manier werden voorbeeldprojecten gepresenteerd en kregen aanwezigen een inkijkje in de samenwerking tussen Team Akzo Nobel en SAP op het gebied van biometrics sensor technology in het project ‘BioEdge’. De boottocht, een bezoek aan het innovatie paviljoen en een zonnige borrel waren de succesfactoren om met de voeten in het zand te netwerken.


We want to make sailing more appealing

Video streams from drones, sensors, on-ship cameras, augmented and virtual reality and computer graphics technology. By making sailing regattas more high tech, the Sailing Innovation Centre, in collaboration with TU Delft researchers, are striving to help athletes perform better and, at the same time, make the sport more appealing to a larger audience.

Read more: Delta

 


Experimenten in ‘Proeftuin op Noordzee
Read more: Algemeen Dagblad